top of page
חיפוש

ג׳וניור אירוויזיון 2023 - סיקור המופע

אתמול התקיימה תחרות ג'וניור אירוויזיון בניס, צרפת. אחרי זכייה של צרפת אשתקד בתחרות שהתקיימה ביירבאן, ארמניה, אנחנו מוצאים את עצמנו צופים בזכייה של צרפת גם השנה עם השיר של Zoé Clauzure – Cœur. תקראו לזה דאבל, תקראו לצרפת אימפריית ג'וניור, אני קוראת לזה: זכיות מאוסות בע"מ. לצערי חווינואת זה בשנתיים האחרונות באירוויזיון המבוגרים, והרעה החולה הגיעה גם לאירוויזיון הילדים לצערי. החדשות הטובות הן שהזכייה של זואי הייתה מוצדקת ביחס לזכייה של ליסנדרו בשנה שעברה, ועדיין – אני יכולה למנות שירים יותר טובים ויותר ראויים. עם 3 זכיות של צרפת רק ב-4 שנים, אני כבר מריחה את השחיתות של המבוגרים באוויר, רק חסר שבתחרות הבאה יבטלו את הסלוגן וגמרנו.


בג'וניור השנה התחרו 16 מדינות והחשיפה שלי אליהן הייתה כמו של נון חובב –בלי ידע מקדים לתחרות עצמה,(מקסימום שמיעה של 30 שניות מכל שיר) והצקות למי שמסביבי עם שאלות כמו "למה ישראל לא משתתפת??", "איך אין חצי גמר??", "מותר לזכות פעמיים באורוויזיון??" וכו'.. החוויה כמובן שונה לחלוטין ויש בה קסם מסוים ולכן אני מאד מעריכה גם חובבים שמעדיפים להימנע מכל בליל מידע מקדים. אבל הסיבה שלי היא אחרת – הג'וניור זה כמו לצפות באחיינים משחקים בג'ימבורי, אין רמת עניין.

למרות הכל, הג'וניור נפתח עם הצהרה של ליסנדרו הזוכה אשתקד(חולה על המילה הזאת) במבטא צרפתי כבד: אני הכל יכול – אני גיבור. וזה הסלוגן שנקבע לתחרות השנה. לאחר מכן מצעד הדגלנים המסורתי והנה מגיעים המנחים- לא חשוב שמות, חשוב הבדלי הגובהוזה לא עובר מסך. המנחים מדסקסים על גיבורים ולרגע מקווהשיזכירו את הילדים שלנו שחוזרים לאט לאט מהשבי. לא. הם מזכירים את ליסנדרו, שהאנשים הכי גרועים שחווה זה הפאנדום הפתטי של החובבים. המנחים ממשיכים בהוראות ההצבעה של הקהל ולמרבה הפלא ובניגוד לאירוויזיון המבוגרים – מותר למדינה להצביע לעצמה! יופי. אז משהו מופתע שכנראה צרפתים הצביעו בהמוניהם לעצמם? מדינה עם אוכלוסייה שמונה 67.75 מיליון נכון ל-2021?? לא יפתיע אם היא גם תזכה בטריפל. אני מזועזעת וממשיכה הלאה לצפייה בהופעות.


ספרד פותחת את הג'וניור עם עיבוד מחודש ל"מילים לאהבה" של ליאור נרקיס ועיבוד מחודש להופעה החירודת של ויקטור ורניקוס מיוון 2023 עם רקדנים שלבושים במדי חאקי ועוד שנייה אומרים "היה נכון". שיר אוברייטד בטירוף עם הופעה מושקעת. לאחר מכן מלטה עם שיר 2 קלאסי. שיר דיוותי וויטני יוסטון בואכה דסטיני הרבנית ממלטה. שיר 3 – אוקראינה. מי זאת הילדה החמודה הזאת??? בא לי לפרסם באינסטגרם שאני רוצה לאמץ אותה למרות שיש לה כבר משפחה. השיר גם קליט, כיפי, ילדותי כמו שצריך להיות והילדה פשוט כריזמטית קטנה ומתוקה. רק מקום 5 בתוצאות? הגיע לה הרבה יותר. אפילו מקום ראשון (חבל שאין הצבעות רחמים כמו ב-2022. פה הייתי חיה עם זה בשלום). שיר 4 – אירלנד. מנסה את מזלה שוב עם שיר ספק קלטי ספק פופי, אי אפשר להתרכז. אני יותר מדי כועסת על ראש הממשלה שלהם שצייץ על שחרורה של אמילי הנד שרק "הלכה לאיבוד וחזרה". בתוצאות האמת, גם הנקודות של אירלנד הלכו לאיבוד והיא סיימה מקום אחרון.

הפסקה קצרה ופונים למנחים שממלמלים עוד כמה פילרים להעביר את הזמן. לאחר מכן עוברים למנחה בגרין רום, שמנסה לראיין ילדים עם שאלות-תשובות שהתאמנו לענות מהבית. טוב, זו גם דרך ללמוד אנגלית. אפרופו אנגלית, שיר 5 - בריטניה שולחת שלישיית בנות, תקראו להן שוגבייבס, אטומיק קיטן, עוד שלישיית בנות בריטיות... הופעה מהודקת מקצועית עם שיר חמוד ביותר. הבנות נראות יותר בוגרות ביחס לילדים אחרים בתחרות, מה שכמובן נתן להן יתרון משמעותי ובכל זאת, אחרי שראיתי את האוקראינית החמודה – זה לא הגיל. זה התרגיל... שיר 6 – צפון מקדוניה. הסגנון מאד עממי אבל השיר עצמו לא מתפתח ולא ממריא, תמרה מאד מתאמצת וצועקת, כמו טינייג'רית שצועקת על אמא שלה אני שונאת אותך וטורקת את הדלת בחדר. שיר 7 – אסטוניה בהופעת הבכורה שלה בג'וניור. ניכר שהיא עוד לא פיצחה את סוד הקסם ושלחה שיר שמתאים יותר לאירוויזיון המבוגרים (בואו, גם שם הוא לא היה צולח את הבוטום). זה לא שיר רע, אבל הוא מאד לא מתאים לאקלים הקופצני והסוכרתי של ילדים. לא נורא, אולי בשנה הבאה יפול האסימון.


עוד הפסקה לגרין רום (למה??). זה זמן להגיד שאת הצפייה העברתי בחולון קולינג בבית של עדי איינבינדר המהממת שאירחה אותנו עם נשנושים וירקות. במהלך השנה אנחנו עושים מסיבות צפייה בקדמים השונים וכמובן גם לתחרות האירוויזיון. אם נמאס לכם לראות לבד, מוזמנים להצטרף לערבי צפייה משובחים ומצחיקים, פרטים נוספים תוכלו למצוא כאן באתר.


חוזרים לתחרות. שיר 8 – ארמניה. הפייבוריטית שלי שהייתה צריכה לזכות. ככה עושים את זה! שואבים קצת השראות מאלמנטים ארמניים ויוצקים אותם לקיי פופ שאשכרה מתכתב עם העולם היום. זה לקחת 5 נועה קירלס ולשים אותם בהרכב. זוכרים שאמרתי מקודם על הגיל כיתרון? שכחו מזה. הן עושות לכולם בית ספר. ארמניה הייתה צריכה לנצח שוב. נקודה. שיר 9 – פולין עם בלדה מרגשת. את הילדה הלבישו מזעזע, מזכיר אותי כילדה שהכריחו אותי ללבוש שמלות מוזרות. תאשימו רק את ההורים, חינוך סטייליסטי זה מהבית. שיר 10 – גיאורגיה. אמרנו שמלה מזעזעת? למה גם לא תספורת מזעזעת? יאללה תציפו את כל הטראומות ילדות שלי מחדש למה לא? בכל מקרה, גיאורגיה עם שיר מסורתי-מודרני כמו שהם אוהבים לעשות מדי פעם. כאן משהו לא עובד, הילדים כמובן יודעים לשיר יותר טוב מכולם אבל לצערי זה לא מספיק. שיר 11 – פורטוגל. הפסקת פיפי אבל קצרה כי לקראת הסוף הילדה מורידה שכבות מהשמלה. על מה ולמה? מותר להתפשט באורוויזיון?? שיר משמים שמה שנשאר ממנו זה רק פיסות השמלה על הבמה. היה צריך לסיים במקום לפני אחרון.

עוד הפסקה של המנחים וראיונות בגרין רום, תודה לאל וסידורל שזו ההפסקה האחרונה לפני השירים הבאים. נמשיך: שיר 12 – צרפת. הצצה באירוויזיון 2022 ונחשו מה? אוקראינה שובצה גם היא שיר 12. מקרי? לא ולא נד ראשו. יש פה דיקטטור שיבוצות חדש בג'וניור ואני חושדת שקוראים לו פייר. בכל מקרה, זה שיר בסדר אבל זואי פשוט לא זמרת טובה, צריך להכיר בעובדות. היא מזייפת ומתאמצת. למזלה, כדי לזכות צריך את כל החבילה. רק אני עדיין לא משוכנעת שזאת החבילה שראויה לזכות בג'וניור. טופ 3? בהחלט. לא ניצחון. שיר 13 – אלבניה. הילדה יודעת לשיר, יותר טוב מזואי. שוב –להכיר בעובדות. יש זמרות יותר טובות. רק חבל שהשיר לא מספיק טוב לאירוויזיון ילדים. כתבה אותו אריאונה רושטי, אותה כותבת של עדשים תראו יה (!!), אבל בכנות, היה עדיף שתישאר בגזרת המבוגרים. שיר 14 – איטליה. לא הבנתי איך איטליה לא מצליחה להביא את עצמה בג'וניור? אולי צריך לעשות סן רמו ג'וניור לפני? זה שיר רוק מיד-טמפו לא מזיק בואכה אבריל לאבין, אבל מאד לא בולט. שיר 15 – גרמניה עם השיר שחבל שרמי דנינו לא הרים את הכפפה ותרגם – "אונה פלוצה". הילדה נראית כמו מיני לורין וזה קצת מטריד. היה רק חסר שישימו אותה בטוסטר. השיר נקרא בעברית "ללא מילים" עם, איך לא, גימיק של שימוש בשפת הסימנים. חלאס כבר עם הגימיק השחוק הזה. שיר 16 ואחרון (תודה לאל וסידורל) –הולנד. מ-30 השניות ששמעתי לפני, השיר היה ממש חמוד וכיפי. אבל כמו באירוויזיון המבוגרים השנה, גם כאן הרסו שיר יפה בגרסת סטודיו עם הופעה חירודת. את הילד הלבישו מהקולקציה של ג'סטין ביבר, אבל את הילדה? הלבישו כמו הקוגרית שלו. עם גיזומת של קוקו זנב סוס, עגילים של גרושה שיצאה מלק ג'ל ואוברול אדום ומנצנץ כאילו יצאה מחתונה של הבן שלה אביאל מאולם אירועים בלה וידה אשדוד.

נגמר! עכשיו אפשר לפחות באינטרוולים להזכיר את הגיבורים האמיתיים כאן? לא. שוב קיבלנו את ליסנדרו הבלתי. די כבר ילד של אלביס פרסלי לדלפונות, לך לישון. אוקיי נגמר, אולי עכשיו? אוקיי, הופעה של עמיר חדד. מתחמם... הופעה של ישראלי-צרפתי עם השיר הכי טוב של צרפת בעשור הקודם. אבל אזכור לילדים שלנו עדיין אין בנמצא. הלאה. אולי עכשיו יזכירו?? קיבלנו מנחה מזמרת. הקהל נאלץ להאזין לזיופות. לא לזה התכוונתי כשרציתי אזכור לגיבורים. הלאה, תכף מגיעים לתוצאות. המנחה מחמם לקראת האינטרוול הבא: ביצוע לשיר We are the world שמדבר על אחדות ושלום, הנה זה מגיע?? לבושים בלבן, אוקיי.. חולצות שכתוב עליהם Peace.. שלום ממי?... הקהל מניף שלטים שכתוב עליהם Peace. סבבה. אבל ממי? אולי על המסך נראה משהו? קטעי ווידאו מ-Shutterstock של ילדים רנדומליים. טוב, התייאשתי. רציתי מסר חד וברור לילדים שאשכרה נאלצים לחוות תופת וקיבלתי מסר אירופאי לבן ופריווילגי (בדיוק כמו הצבע שהשתמשו בו לאינטרוול) שמדבר על שלום ואחווה. כזה שמנקה ממנו כל אזכור לכך שמדובר בארגון טרור שמשתמש בילדים-גם ישראלים וגם עזתיים אם עוד לא הבנתם אירופאים יקרים. האם תרימו אינטרוול כזה גם כשהטרור יכה בכם בבית? ימים יגידו..

אז ככה הסתיימה לה התחרות הנספחת של האירוויזיון הידוע. נתראה בשנה הבאה בעוד עיר רנדומלית בצרפת ואם ירצה דיקטטור השיבוצות פייר – צרפת תזכה בטריפל.

 


 
 
 

Comments


PPNOSHADE.png
bottom of page